HTML

Nyerd meg az életed

A Nyerd meg az életed című könyv anyagát tartalmazza a lap, mert a könyv elfogyott

Friss topikok

  • czoli: lehetőségem lett a 25. házassági évfordulónkon ismét 100 szál rózsával megkérjem az imádott nő kez... (2011.11.24. 09:52) Száz szál rózsa
  • czoli: Megjelent új kiadásban a könyv. hu.novumeco.com/hu/termek.php?bid=131 (2011.08.25. 10:05) Nyerd Meg az életed
  • Factori[an]: Nem mondom hogy rossz írás..De sok benne a pontatlanság.. "Mielőtt végérvényesen megharagudnánk k... (2010.10.02. 18:54) Az énkép és az énideál
  • hajnalka111: Megjelenik a Nyerd meg az életed! A Novum Eco kiadó megjeleníti a Nyerd meg az életed című könyve... (2010.04.30. 12:10) Nyerd meg az életed
  • czoli: Nem tudom megállni, hogy ne közöljem ezt a levelet, amit most kaptunk: Szívből gratulálok a Nyerd ... (2010.04.28. 07:54) Levél Balázsnak

Linkblog

6. pont - KOMMUNIKÁCIÓ

2009.03.21. 07:17 czoli

       Ne maradj egyedül!

    Nagyon fontos hogy betartsuk ezt a szabályt. A kudarc talán leggyakoribb oka, hogy egyedül maradunk a nehézségeinkkel. Az egyik eset, hogy magunk, egyedül állunk neki, hogy orvosoljuk a bajt, hogy 'megmutassuk', de gyakran hiába a magányos küzdelem. A másik eset, hogy  szintén saját magunk, szintén egyedül  és persze tévesen ítéljük meg a probléma nagyságát és eleve feladjuk a további küzdelmet. Így lesz egy egyszerű helyzetből, amit tanulásra, gyakorlásra, fejlődésre használhattunk volna, végleges vereség.

     Szükségünk van valakire.

   Szükségünk van valakire, aki átsegít a nehéz időszakokon, aki biztat, szükség esetén segít, vagy éppen tanácsot ad.

 

   Igen gyakran túl közelről látjuk a problémát ahhoz, hogy a megoldást is észrevegyük. Nem  ritkán egy kívülálló, higgadt szemlélő, mégoly szimpla tanácsa is olyan megoldást jelent, amit magunk nem lettünk volna képesek megtalálni.

   Természetesen nem mindegy, hogy kitől fogadunk el tanácsot, kinek a véleményét kérjük ki és tartjuk mérvadónak.

   Amikor arról beszéltünk, hogy miért nem tűznek ki az emberek célokat, azt ajánlottuk, hogy ha van egy célja és el akarja kerülni a kritikát, az elutasítást, a kinevetést, a támadásokat, akkor ne beszéljen a céljairól senkivel, elképzeléseit tartsa meg magának. Ez éppen azért van, mert a legtöbb ember nem mérvadó az ön életének eseményeit, különösen a céljait illetően nem az. Tanácsot viszont mindenki hajlandó adni, adják ha kell, ha nem, kéretlenül is. A jó tanács a legolcsóbb portéka. Bóvli. És a legtöbb nem is ér semmit.

   Mit tegyünk hát? Ha nem beszélünk senkivel, kudarcot vallunk, ha pedig igen, akkor kitesszük magunkat a rossz tanács veszélyeinek, vagy elbizonytalanodunk. Kitől kérhetünk tanácsot? Három kritériumnak mindenképpen meg kell felelnie:

·     érdeke kell, hogy fűződjön a jó megoldáshoz.

·     képes kell legyen átlátni a probléma lényegét.

·     elkötelezettnek kell lennie velünk szemben

.

        

 

 

   Tehát nyilvánvaló, hogy nem kérhetünk akárkitől tanácsot, de vajon hol találunk mérvadó segítséget? Nos, az első ilyen hely, mindenképpen a család. Ez egyben a legfontosabb hely is.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viktoriafaktorok.blog.hu/api/trackback/id/tr701015563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása