HTML

Nyerd meg az életed

A Nyerd meg az életed című könyv anyagát tartalmazza a lap, mert a könyv elfogyott

Friss topikok

  • czoli: lehetőségem lett a 25. házassági évfordulónkon ismét 100 szál rózsával megkérjem az imádott nő kez... (2011.11.24. 09:52) Száz szál rózsa
  • czoli: Megjelent új kiadásban a könyv. hu.novumeco.com/hu/termek.php?bid=131 (2011.08.25. 10:05) Nyerd Meg az életed
  • Factori[an]: Nem mondom hogy rossz írás..De sok benne a pontatlanság.. "Mielőtt végérvényesen megharagudnánk k... (2010.10.02. 18:54) Az énkép és az énideál
  • hajnalka111: Megjelenik a Nyerd meg az életed! A Novum Eco kiadó megjeleníti a Nyerd meg az életed című könyve... (2010.04.30. 12:10) Nyerd meg az életed
  • czoli: Nem tudom megállni, hogy ne közöljem ezt a levelet, amit most kaptunk: Szívből gratulálok a Nyerd ... (2010.04.28. 07:54) Levél Balázsnak

Linkblog

A legjobb ötlet

2009.05.08. 02:51 czoli

 Azt hiszem, hogy a sikerhez, számunkra legjobb élethez, a lehető legjobb ötletre van szükségünk.  Az ötletek különfélék lehetnek. Természetesen végtelen lehet az átmenetek sora, most mi tekintsünk át egy ötfokozatú sorozatot!

 

Ez van

 

Elviselhető

 

Közepes

 

                      

 

Legjobb

 

?

 

- - - +

 

+ -

 

+

 

*****

 

 

1. Ez van.  Ez az a kategória, amikor elfogadjuk az előttünk álló legelső, nyilvánvaló alkalmat, és ott dolgozunk, úgy élünk, ahogy lehetségesnek látszik. Van egy állás, van egy hely, valamit fizetnek is, dolgozni kell valahol, majd meglátjuk. Azokkal a lehetőségekkel élünk, amiket valaki már megteremtett, ami adott, amiért különösebb fáradságot nem kell tennünk, hogy megragadjuk. Sokan vannak, akik egész életükben benne ragadnak ebben a kategóriában, még akkor is, ha nem túl kényelmes, vagy egyenesen kényelmetlen a számukra. Ez a kényelmi zóna.

2. Elviselhető. Itt is a kényelmi zóna tartja az embereket, hiszen itt már van kockázat. Ennek a kategóriának vannak előnyei az előzővel szemben, és ha felelőtlenül elhagynánk, még az is előfordulhatna, hogy egy még alkalmatlanabb helyzetbe, állásba, lakásba...stb. kerülnénk, így aztán innen mozdulni igen nehéz is lehet.

3. Közepes. Innen kimozdulni már igen nehéz, és bizonyos területeken ide bejutni sem könnyű. Itt már az ember bizonyos igényeit képes kielégíteni, és lehet, hogy túl nagy árat kell fizetni érte, és minden szempontból nem is  megfelelő a lehetőség, de sokan örülnének, ha itt lehetnének, lehetne rosszabb is, végül is nem panaszkodhatom...

4. Jó. Ez már a siker előszobája, gyakran össze is téveszthető a sikerrel. Talán vannak még dolgok, amik jobbak is lehetnének, talán nem minden tökéletes, no de kompromisszumok nélkül nincs élet. További nehézségeket vállalni pedig talán nem is érdemes, és talán nem is lehet.

5. Legjobb. Az igazi siker. A teljes élet.  Amiről Napóleon Hill is azt mondja, hogy egyetlen ötlet is elegendő hozzá. A lényeg, hogy ne elégedjünk meg kevesebbel! Az ötleten kívül szükségünk van még a hitre, hogy ez a kategória létezik, hogy van, és nekem is van, és hogy megtalálom a szükséges ötletet hozzá, még akkor is, ha nekem nem lesz hozzá elegendő csupán egyetlen ötlet. De megtalálom valamennyit, és létrehozom magam, ha eddig nem állt még rendelkezésre ez a lehetőség. Hogy nem függ másoktól, csak tőlem, és én pedig elegendő vagyok a megvalósításhoz, illetve ha kell, megtalálom hozzá a szükséges társakat.

A legjobb ötlet természetesen ritkán a legszembetűnőbb, a legnyilvánvalóbb vagy a legelőször felbukkanó ötlet. Keresni kell! Olykor sokáig, néha nagyon sokáig. Gyakran ötletek tömegéből kell kiválogatnunk, és hogy ehhez lehetőségünk legyen, ötletek tömegére van szükségünk. És ezeknek az ötleteknek a többségét el kell vetnünk. El kell vetnünk az ²ez van², az ²elviselhető², a ²közepes², a ²² ötleteket mind. Le kell mondanunk róluk, de ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobbat, ahhoz szükségünk van rájuk.

Ha négylevelű lóherét akarunk találni a mezőn, a legjobb módszer, ha lekaszálunk egy kosárra valót és aztán otthon kényelmesen kiválogatjuk. Biztosan találunk négylevelűt, a többit viszont nem fogjuk felhasználni.

Szemere Bertalan korának egyik legismertebb alakja volt a pesti társasági életben, a lóversenypályákon és a versenyistállók környékén  mindenképpen. Saját lovaival és sikeres fogadásaival óriási respektust  vívott ki magának, nem érdemtelenül. Sokan tévedhetetlennek tartották, így nem ritkán megbízottak útján kényszerült megtenni a fogadásait, mert ha személyesen fogadott, a lovat rögtön esélyesként kezelték a bukmékerek, és az odszok zuhanórepülésbe mentek át. Gyakorlatilag tévedhetetlennek képzelték és úgy is bántak vele.

Kellér Andor egy érdekes anekdotát ír róla a Bal négyes páholy című regényében. Az anekdota szerint a bárót megszólította a pályán egy ismerőse, egy rendkívül bájos és csinos fiatal hölgy. Arra kérte, hogy adjon neki biztos tippet a következő futamra. Szemere természetesen gavallérnak sem volt utolsó, összecsapta a bokáját, meghajolt és így szólt:

- A futam után ott leszek a páholyában a nyerő tikettel. - És ott is volt.

A történethez hozzátartozik, hogy megjátszotta a futam összes lovát, mert hiába volt ²tévedhetetlen², csalódást okozni végképp nem szeretett. Márpedig a biztos nyerő tikettnek jó néhány biztos vesztő tikett volt az ára.

A győzelemhez ez mindig hozzátartozik. E nélkül nincsen győzelem. A siker ára a kudarc, ha elutasítjuk a kudarc lehetőségét, a győzelemről mondunk le.

 

Szólj hozzá!

Címkék: siker győzelem futam páholy tikett

A bejegyzés trackback címe:

https://viktoriafaktorok.blog.hu/api/trackback/id/tr671109208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása