HTML

Nyerd meg az életed

A Nyerd meg az életed című könyv anyagát tartalmazza a lap, mert a könyv elfogyott

Friss topikok

  • czoli: lehetőségem lett a 25. házassági évfordulónkon ismét 100 szál rózsával megkérjem az imádott nő kez... (2011.11.24. 09:52) Száz szál rózsa
  • czoli: Megjelent új kiadásban a könyv. hu.novumeco.com/hu/termek.php?bid=131 (2011.08.25. 10:05) Nyerd Meg az életed
  • Factori[an]: Nem mondom hogy rossz írás..De sok benne a pontatlanság.. "Mielőtt végérvényesen megharagudnánk k... (2010.10.02. 18:54) Az énkép és az énideál
  • hajnalka111: Megjelenik a Nyerd meg az életed! A Novum Eco kiadó megjeleníti a Nyerd meg az életed című könyve... (2010.04.30. 12:10) Nyerd meg az életed
  • czoli: Nem tudom megállni, hogy ne közöljem ezt a levelet, amit most kaptunk: Szívből gratulálok a Nyerd ... (2010.04.28. 07:54) Levél Balázsnak

Linkblog

Bevezetés

2009.05.10. 16:34 czoli

Isten tökéletes munkát végzett, amikor megteremtette az eget és a földet, és amikor megteremtette az embert.  Megkaptunk minden képességet, tudást és hatalmat hogy kormányozzuk a világunkat. Mindannyiunkban rengeteg képesség szunnyad, tartalékok, amiket szükség esetén hasznosíthatunk, hogy eredményesen vegyük az akadályokat, leküzdhessük a nehézségeket, hogy győztesek lehessünk az életünkben.

Az élet, legalábbis emberi mértékkel mérve, hosszú.
 
Vannak képességeink, amiket hasznosítunk a rendelkezésünkre kiszabott idő alatt, de ez csak a kisebbik rész. A legtöbb bennünk marad, nincs alkalom a hasznosítására.
 
Hatalmas tartalékokkal rendelkezünk, illetve éppen, hogy nem rendelkezünk velük. Sok-sok lehetőség, amikre soha nem kerül sor. Képességeink egy része talán valóban fölösleges, talán valóban nincs rájuk szükségünk, de sokra közülük bizony szükségünk lenne, mégsem használjuk fel ezeket sem. Rejtve maradnak. A legtöbbnek a létezéséről sem tudunk, gyakran pedig éppen, hogy meg vagyunk győződve a hiányukról.
- Nem tudom! Nem vagyok képes rá! Nem tudom megcsinálni!
  
Ez a könyv arról szól, hogy Ön képes rá. Hogy meg tudja csinálni. Hogy bármit elérhet, amit csak akar. A képességek megvannak Önben, Isten gondoskodott erről, és ha valóban akarja, ha hajlandó erőfeszítéseket tenni annak érdekében, hogy felszínre is kerüljenek, akkor sikerülni is fog. És Ön elégedett, boldog és sikeres ember lesz.
Egzakt kutatások igazolják, hogy  szellemi képességeinknek például milyen elenyésző részét hasznosítjuk az életünk során. Mindössze néhány százalékot. Hihetetlen.
   
Albert Einstein agyát halála után szakemberek vizsgálták meg, és kimutatták, hogy ez a zseni is mindössze az agyi kapacitásának 15%-át hasznosította. Alig többet, mint képességei 1/7-ét.
 
 Elképesztő. Nem tudom, Ön hogy van ezzel, de számomra Albert Einstein neve a zseni szinonimája: csupa olyasmiről beszélt, amiből én egy kukkot sem értek. És akkor kiderül, hogy Einstein akár hétszer ilyen okos is lehetett volna?
Szent Isten! Hány százalékát hasznosítom akkor én az agyam kapacitásának? Milyen lehetőségeink vannak akkor nekünk? És nyílván hasonló az arány a többi képességünk esetében is.
Ott vannak például a body-builderek, a testépítők. Nem kímélnek időt és fáradságot, hogy megváltoztassák a testüket.
              És sikerül is nekik. 
Eddzenek, gyakorlatoznak, kínlódnak, ha kell, és olyanná formálják magukat, amilyenné csak akarják. Olyan izmokat fejlesztenek ki, amiknek a létezéséről legtöbbünknek tudomásunk sincs. Önnek most bármilyen az alakja, lehetne egészen más. A képessége megvan hozzá.
   És így van ez minden területen. Önben ott vannak a képességek, a lehetőségek. Hétszer, tízszer, talán százszor vagy ezerszer annyi, amennyiről tud, vagy amennyit elképzelni képes.
   Olyan kicsik vagyunk, amikor megszületünk, alig többek a semminél. Néhány ezer gramm tömeg és néhány centiméter kiterjedés. Tehetetlen, kiszolgáltatott test és szellem. Semmik vagyunk, és alig vannak képességeink, szinte semmit sem tudunk. A lehetőségeink azonban hatalmasak. Néhány év alatt felnövünk, izmaink megerősödnek, elérjük születési testhosszunk három-négyszeresét, súlyunkat megtízszerezzük, húszszorozzuk...  A testünk felnő. És a szellemünk?
   Albert Einstein szellemi képességeinek, kapacitásának mindössze 15%-át hasznosította egész életében, és ezzel valószínűleg világcsúcstartónak számít, de mindenképpen ott van az élbolyban. A világátlag a szellemi képességek kihasználtsága esetében 10% körül van, de az összes lehetőségünk, összes képességünk kihasználtsága nem haladja meg az 1%-ot.
    Elképzelhető, hogy nagyobb eredményeket érhetnénk el, ha képesek lennénk
    jobban  kihasználni a talentumainkat?
Valahogy így nézne ki a képességeink kihasználtsága, ha grafikonon ábrázolnánk: számtalan képességünk közül néhány talán eléri a 15%-os kihasználtságot, de a legtöbb messze 5% alatt marad, illetve még az 1%-ot sem éri el..
Vajon milyen az Ön grafikonja? Milyen képességei vannak Önnek, és ezeknek vajon milyen a kihasználtsága?
A sportorvosok azt állítják, hogy olyan adottságokkal élő ember, mint amilyen egy-egy aktuális olimpia bajnokának vannak, a bajnoksággal egy időben még legalább egymillió ember rendelkezik. Hogy miért éppen Ő lett a bajnok? Mert jobban hasznosította ugyanazokat a képességeket, mint a többiek.
Szóval milyen képességei vannak Önnek? Csak úgy próbaképpen gyűjtsünk össze néhányat! Kezdetnek tíz elegendő lesz. Arra kérem, azt is jelölje meg, hogy Ön szerint mekkora a képességének a kihasználtsága!
                                           Képesség                                                               
         %
1.      
 
2.      
 
3.      
 
4.      
 
5.      
 
6.      
 
7.      
 
8.      
 
9.      
 
10. 
 
 
Ezeknek a képességeknek, lehetőségeknek a töredéke is elegendő lenne ahhoz, hogy Ön megvalósíthassa mindazt, amiről álmodik vagy amire vágyik.
Önből lehetne bárki vagy bármi, ha nekiállna hasznosítani az Önben meglévő lehetőségeket.
Bármilyen teljesítményre képessé válhatunk, legyen az olimpiai bajnokság, Oscar-díj, Nobel-díj, hosszú élet, gazdagság, boldogság, szépség vagy egészség,  hiszen a képességeink megvannak mindehhez, csak meg kell tanulnunk kihozni magunkból ezeket.   Kezdjünk hozzá!
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viktoriafaktorok.blog.hu/api/trackback/id/tr611113243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása