HTML

Nyerd meg az életed

A Nyerd meg az életed című könyv anyagát tartalmazza a lap, mert a könyv elfogyott

Friss topikok

  • czoli: lehetőségem lett a 25. házassági évfordulónkon ismét 100 szál rózsával megkérjem az imádott nő kez... (2011.11.24. 09:52) Száz szál rózsa
  • czoli: Megjelent új kiadásban a könyv. hu.novumeco.com/hu/termek.php?bid=131 (2011.08.25. 10:05) Nyerd Meg az életed
  • Factori[an]: Nem mondom hogy rossz írás..De sok benne a pontatlanság.. "Mielőtt végérvényesen megharagudnánk k... (2010.10.02. 18:54) Az énkép és az énideál
  • hajnalka111: Megjelenik a Nyerd meg az életed! A Novum Eco kiadó megjeleníti a Nyerd meg az életed című könyve... (2010.04.30. 12:10) Nyerd meg az életed
  • czoli: Nem tudom megállni, hogy ne közöljem ezt a levelet, amit most kaptunk: Szívből gratulálok a Nyerd ... (2010.04.28. 07:54) Levél Balázsnak

Linkblog

20 ötlet

2009.03.21. 07:43 czoli

  Napoleon Hill klasszikus könyvének a címe: Gondolkozz és gazdagodj! Sokatmondó összefüggés, aminek felismerése már eddig is milliók életét változtatta meg. Napóleon Hill nem azt mondja, hogy szerezz pénzt, fektesd be és gazdagodj. Még csak nem is azt, hogy egész életedben keményen dolgozz és gazdagodj! Nem is azt, hogy vezess félre, csapj be minél több embert és gazdagodj! Hogy találj ki, hozz létre és adj el embertársaidnak olyan termékeket, ami a pusztulásukhoz vezet, cigaretta, kábítószer...stb. és gazdagodj! Nem. Azt mondta: Gondolkozz és gazdagodj!

    Innen oda lehet jutni. Ahová Ön akar.  Megvan hozzá a mód, és Ön képes is rá, hogy megtalálja. Sok könyv, tanfolyam van az egész világon, ami segít a részletekben. Ez már a könnyebbi fele.  Ha Ön leírta a céljait, ha megszerezte a szükséges információkat, ha meghozta a döntést, és nem csupán elolvasta a könyv oldalait, gondolatait, akkor Ön megtalálja a szükséges stratégiát is.

    A legismertebb módszerek használatához mindössze néhány darab papírra van szükség és íróeszközre. Használhatja a brainstorming módszert, bevonhatja a családját, de csinálhatja egyedül is. Ebben az esetben is meg kell fogalmazni pontosan a kérdést, és le kell írni minél több megoldást! A szakértők többsége 20 különféle ötlet kigondolását javasolja. Értékelni az ötleteket természetesen csak a legvégén szabad.

   Húsz különböző ötlet kigondolása persze nem megy egyszerűen, néha nagyon keserves gondolkozási folyamatot igényel. Különösen, ha elszoktunk az igazi gondolkozástól, és évek óta csak a szokásos szellemi rágógumikon élünk többnyire. De ezt is csak gyakorolni kell, és mind könnyebb lesz. A kreativitás visszatér.

   Brian Tracy a '2o ötlet módszert' reggel, felkelés után javasolja elvégezni, amikor az agy még friss. Azt mondja, ha ezt elvégezzük a hét öt napján, az év mondjuk 50 hetében, a következmények beláthatatlanok lesznek.

   Nézzünk egy példát, amiről már volt szó! Lássuk, mennyi különböző ötletet, megoldást vagyunk képesek találni arra a problémára, hogy miképpen utazgathatnánk, mondjuk a világ körül?

1.  Nyerni a lottón

2.  Kirabolni egy bankot

3.  Takarékoskodni, félretenni a jövedelmem 10%-át

4.  Eladni valamit, családi értéket, házat...

5.  Keményebben dolgozni plusz pénzért

6.  Jobban megfizettetni a munkámat

7.  Rávenni valakit, szülőket, rokonokat, hogy finanszírozzák az utazást

8.  Értelmes ötletet találni, amit valaki érdemesnek talál arra, hogy szponzoráljon

9.  Pénzes útitársat találni, aki vállalja a költségeket

10.Levelezőpartnereket találni, akik meghívnak magukhoz és kézről kézre adnak

11.Vállalkozásba kezdeni, ami gyorsan sok pénzt hoz, pl. aranyásás

12.Elszegődni egy hajóra dolgozni, ami megkerüli a világot

13.Olyan tevékenységet vállalni, ami biztosítja az utazást: pl nemzetközi cég képviselete, utazási iroda alkalmazottja, rendezvényszervezés...stb.

14.Olyan hivatást választani, ahol feltétel az utazás: pl. diplomata, külföldi tudósító, pilóta, stewardess...stb.

15.Szerencsejátékon kockáztatni és nyerni.

16.Utazási vetélkedőn nyerni

17.Elnyerni valamilyen ösztöndíjat.

18.Gazdag utazó alkalmazásába állni, pl. titkár...

19.Gazdag ember, utazó házastársa lenni

20.Ilyen emberrel örökbefogadtatni magam

21.Csak úgy nekiindulni...

22.Megtanulni megvalósítani a céljaimat...

23....

 

   A lista természetesen meglehetősen vázlatos, van közöttük alkalmas és az Ön számára alkalmatlan vagy egyenesen összeférhetetlen is. Ez természetes. A módszer lényege, hogy leírjunk mindent, ami az eszünkbe jut anélkül, hogy minősítenénk azokat. Most lehet, most kell kiválasztania megfelelőt! A legjobbat.

   A legtöbb ember sohasem méri fel a számbajöhető lehetőségeit, még a töredéküket sem, nemhogy húszat, vagy még többet.

   Ha Ön javíthatatlan álmodozó, az nagy előny, ne is hagyja magát megjavítani soha! Ha ehhez még javíthatatlan gondolkozóvá, tervezővé, stratégává is válik, saját maga is megtapasztalhatja, nem lesz semmi, ami lehetetlen lenne az Ön számára, hiszen minden lehetetlen volt addig, amíg lehetségessé nem vált. Ami ma még a lehetetlen kategóriába tartozik, azok egy része már holnap lehetséges lesz, mások holnapután vagy később valósulnak meg, és pusztán azért, mert valaki nekiáll és megvalósítja. Miért ne tartozhatna Ön ezek közé, és miért ne tartozhatnának az Ön álmai ezek közé, miért ne valósulhatnának meg, akár már holnaptól kezdve? Miért ne valósíthatná meg Ön is azt, amire vágyik?

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: 20 ötlet győztes stratégia napoleon:hill

A bejegyzés trackback címe:

https://viktoriafaktorok.blog.hu/api/trackback/id/tr241015591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása